ПРЕСА ПРО НАС

"День незалежності з Махном" розпочався із захоплення УНІАН (2008р.).

17.02.2009 14:37

Маріанна Корнієнко

23-24 серпня у місті Гуляйполе (Запорізька область) відбудеться третій літературно-музичний фестиваль “День Незалежності з Махном”. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції один з організаторів фесту, Олесь Доній. 

Для проведення заходу було організовано та успішно реалізовано театралізовану операцію «Взяття УНІАНу». На презентацію фестивалю його організатори приїхали на возі, у який запрягли двох коней. Також на «борту» був кулемет і декілька “майже справжніх махновців”.  Укупі ця композиція називається “Махновська тачанка”, яка стала вже традиційної для заходів “Останньої барикади”.

Окрім того у прес-конференції взяли активну участь письменники Світлана Поваляєва, Артем Полежака та бард Едуард Драч, які під барабанний бій зачитали декілька своїх творів.

«Святкування Дня Незалежності України стає занудно-офіційним і поступово перетворюється з народного на чиновницьке. Тому мистецьке об’єднання «ОстаNNя барикада» запропонувало громадськості альтернативно відзначити це свято в історичному центрі українського анархізму - резиденції Нестора Махна місті Гуляйполе», - розповідає Олесь Доній.

Під час фесту планується провести низку заходів. Серед них - поетичний боді-арт, графіті-джем, байкер-шоу, кінопокази, професійне файєр-шоу, майстер класи з гри на барабанах та графіті, «Махновський волейбол». Також відбудуться поетичні читання від провідних письменників України та Білорусі -  Сергія Жадана, Леся Ульяненко, Світлани Поваляєвої та інших. Поміж тим гостей розважатиме улюбленець публіки, Лірник Сашко.

За музичну частину вечора відповідають гурти Zdob-Si-Zdub (Молдова), “Крихітка Цахес” (Київ), “Мертвий півень” (Львів-Харків-Київ), “Бумбокс” (Київ), “Фліт” (Івано-Франківськ), “ДримбаДаДзига” (Київ), “ТопОкрестр” (.Київ), “Джамбібум” (Білорусь), ІQ48 (Білорусь), “Собаки в космосі” (Харків), “Мандариновий рай” (Черкаси).

Окрім концертної програми відбудуться  карнавально-розважальні акції та конкурси:  «Махновські читання», «Літературний аукціон», «Бардівська ватра», «Гонки на тачанках», «Томатний лідер нації», «Хата-читальня лірника Сашка», «Махновський слем», «Поетичний боді-арт», виступ Луганського кінного театру, кіно покази фільмів про Махна і т.ін.

Джерело: Хвиля української музики "Молоде радіо"

КОМЕНТАРІ

Ім’я

Коментар

Введіть код,
зображений на малюнку

НАШІ ДРУЗІ





Буквоїд

Всі права застережені.

© 2008 Мистецьке об'єднання «ОsтаNNя Барикада»