ПРЕСА ПРО НАС

«День Незалежності з Махном 2007»: Більше співів, більше чтива!

25.02.2009 15:27

Юрко Зелений

 

24-25 серпня гудітиме Друга співочо-літературна непримиренна забава «День Незалежності з Махном». Місце його проведення те саме, що й минулоріч: у столиці Махновської республіки, у Гуляйполі. Цьогорічне дійство продовжуватиме свої звичаї, закладені минулого року: все має бути весело та непричесано.

«Разом з тим ми плануємо підвищити рівень фестивалю, запросивши більш якісних виконавців, розширивши представлені літературні жанри та запросивши представників інших видів мистецтв, наприклад, театри» – переконує затійник фесту, голова Мистецького об’єднання «ОстаННя Барикада» Олесь Доній.

Головна засада «Дня Незалежності з Махном 2007»: Більше співів, більше чтива! Замість заведених у збірних дійствах півгодинних виступів кожного виконавця, їм буде запропоновано повнотривалі самостійні концерти не менше години. А «Махновські читання», які стали однією з візитівок минулорічної забави, будуть відбуватися кілька разів у різних жанрах. Затійники запевняють, що сього разу на дійство обов’язково приїдуть ті, хто не доїхав минулого разу, а також збирається засвітити велику кількість нових імен в Укр.Суч.Літ-рі. Під час гулянь у Гуляйполі буде оголошено ватагу та письменника як «Махновське відкриття року». Переможці отримають право стати провідними на цьогорічному фесті, а також для них буде гарантоване захекане місце вже на наступний фестиваль, крім того першуни братимуть участь у мистецьких втіленнях від МО «ОстаННя Барикада».

Для дітей на теренах забави працюватиме окремий майданчик з ляльковим театром та казкарями. Після опівночі мешканців наметового містечка зігріватиме «Бардівська ватра» - особлива і єдина в Україні складова забави, присвячена співаній поезії. Для зручності приїжджих передбачено наметове містечко зі зручностями, де можна буде посилитися за символічну плату. Крім того можна зупинитися на хатах у гуляйпільців. «Чинуші святкують у Києві, а справжні Ураїнці їдуть у Гуляйполе» – це непримиренне гасло забави й надалі залишається на часі.

Юрко Зелений

http://coloradio.com.ua/index.php?nma=news&fla=stat&cat_id=1&page=1&nums=986

КОМЕНТАРІ

Ім’я

Коментар

Введіть код,
зображений на малюнку

НАШІ ДРУЗІ





Буквоїд

Всі права застережені.

© 2008 Мистецьке об'єднання «ОsтаNNя Барикада»