ПРЕСА ПРО НАС

Другий Всеукраїнський фестиваль вертепів "Карпатія" (ICTV)

20.02.2009 16:06

Оксана Кваснишин

 

 В Івано-Франківську колядувала вся Україна. Тут вдруге відбувся Всеукраїнський фестиваль вертепів «Карпатія».Головний режисер свята Сергій Архипчук каже, що на відміну від минулорічного нинішнє дійство пройшло на більш високому рівні. Його учасники отримали дипломи та нагороди. На Водохреще колядували майже два десятки колективів.

Сергій Архипчук, головний режисер фестивалю: "Кожен колектив має ухили – професійність, хтось має ухил….Хтось має більше в танцювальну чи вокальну частину. Але основа народного театру є".

Разом з творчими колективами колядував і самооборонний вертеп міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Під масками героїв - відомі політики, журналісти і письменники. Артист Богдан Бенюк перевтілився у єврея-гендляра. Роль пастушків дісталася письменникам і видавцям – Дмитру і Віталію Капрановим. За сценарієм представники нечистої сили, нардеп Володимир Ар’єв та журналіст Роман Чайка, хочуть прибрати до рук Україну. До оборони стають богатир Василь Вірастюк, осавул Давид Жванія та генерал Володимир Стретович. Захисників очолює козак Василь. міністр внутрішніх справ зізнається: грати роль у вертепі ще й посада зобов’язує.

Юрій Луценко, міністр внутрішніх справ: "Ну, насправді це стан душі, а з іншого боку, ще й посада, бо козаки – оборонці держави. І я, власне, вважаю і по психологічному, і по посадовому, - я маю це робити".

Організатори фестивалю задоволені, що традиційна прикарпатська коляда стала всеукраїнською. Адже свято об’єднує учасників дійства, повертаючи людей у світ стародавніх обрядів та звичаїв.

Оксана Кваснишин, "Факти", ICTV

http://ua.redtram.com/go/71524593/

КОМЕНТАРІ

Ім’я

Коментар

Введіть код,
зображений на малюнку

НАШІ ДРУЗІ





Буквоїд

Всі права застережені.

© 2008 Мистецьке об'єднання «ОsтаNNя Барикада»