ПРЕСА ПРО НАС

Стартував Третій Всеукраїнський фестиваль вертепів "Карпатія" (РЕПОРТАЖ)

20.02.2009 13:38

В Івано-Франківську розпочався Третій Всеукраїнський фестиваль вертепів "Карпатія". До міста з’їхалися гурти ряджених майже з усієї України.

Автентичні та нові політичні вертепи - учасники фестивалю "Карпатія" цілий день напередодні Водохреща  розважали Івано-Франківськ. Цьогоріч свято зібрало у прикарпатському місті 16 колективів з усіх куточків України. Вертепний гурт "Кичера" із донецького села Роздолівка хвалиться - за майже столітню історію ані текст, ані саме їхнє дійство не змінювалося - усе лишається таким, яким було за дідів-прадідів артистів.

"Зірковий" вертеп вирізнявся від народних колективів передусім складом - сьогодні у ньому грали відомі політики, письменники та актори. Богдан Бенюк свою роль Жида отримав у суворій конкуренції - каже,  охочих було багато. Утім, зіграти її може лише справжній професіонал.

Організатори фестивалю кажуть - і надалі відроджуватимуть це яскраве  та символічне дійство - вертеп. І вже наступного року в Івано-Франківську виступатимуть нові колективи з новими виставами та героями.

Олександр Ваврищук, Євген Радіон, з Івано-Франківська, 5 канал
http://5.ua/newsline/182/0/56713/

КОМЕНТАРІ

Ім’я

Коментар

Введіть код,
зображений на малюнку

НАШІ ДРУЗІ





Буквоїд

Всі права застережені.

© 2008 Мистецьке об'єднання «ОsтаNNя Барикада»