ПРЕСА ПРО НАС

«БАРИКАДА НА ТУЗЛІ»

19.02.2009 15:16

"КРИМСЬКА СВІТЛИЦЯ"

1 - 3 серпня в Автономній Республіці Крим відбувся Перший міжнародний літературно-мистецький українсько-кримськотатарсько-білорусько-російський фестиваль «Барикада на Тузлі», організований Мистецьким об’єднанням «ОстаNNя барикада».
Заходи фестивалю проходили у містах Сімферополь, Керч та на острові Тузла. У рамках фестивалю відбувалися літературні читання українською, кримськотатарською, білоруською та російською мовами. Також у межах дійства проходила низка перформансів.
У фестивалі взяли участь кримськотатарські, українські, білоруські і російські поети, співаки і художники, серед яких кияни Едуард Драч, Дмитро Лазуткін, Світлана Поваляєва, Андрій Полежака, Сашко Лірник, кримчани Павло Гольдін, Ігор Сід, Ісмет Шейх-Заде, білоруси Северин Квятковський, Серж Мінскевич, росіяни Ігор Льовшин, Псой Короленко, Андрій Родіонов, Анна Рус та багато інших. Учасники фестивалю виступили у Будинку офіцерів (м. Сімферополь), тюрмі (м. Керч), інституті океанографії (м. Керч) і, звичайно ж, на острові Тузла. Митці проповідували добре, вічне, світле там, де політики завжди намагаються розпалити вогонь нелюбові до ближнього свого.
«Наш погляд зорієнтований на Крим, щоб засвідчити, що й Крим - це наша земля. Що в Криму можуть бути не лише якісь події, пов’язані або з курортним сезоном, або із зовнішніми негативними фактами, а навпаки, що в Криму може буйно розквітати українська культура», - зазначив голова оргкомітету фестивалю Олесь Доній.
У наступні роки цей фестиваль у Криму планується розширити й іншими учасниками, які представлятимуть весь кримський етногенез, зокрема, болгар, греків, італійців, естонців та інших народів, які населяли чи населяють півострів.
Мистецьке об’єднання «ОстаNNя барикада» проводило численні аналогічні фестивалі, про які широко відомо громадськості, зокрема, це Київська, Харківська та Луцька барикади, День Незалежності з Махном, який проводиться в м. Гуляйполе Запорізької області, Всеукраїнський фестиваль вертепів «Карпатія».
http://svitlytsia.crimea.ua/index.php?section=article&artID=6209

КОМЕНТАРІ

Ім’я

Коментар

Введіть код,
зображений на малюнку

НАШІ ДРУЗІ





Буквоїд

Всі права застережені.

© 2008 Мистецьке об'єднання «ОsтаNNя Барикада»