ПРЕСА ПРО НАС

Поетичні стрільби (ТРК "Київ")

18.02.2009 15:24

Поетичні стрільби відбулися в навчальному центрі внутрішніх військ МВС України. Цілили в мішені бойовими патронами - майстри високого слова - учасники Другого літературно-мистецького фестивалю «Київська барикада». Хто й скільки влучив - не рахували, важливим був сам процес. А коли скінчились кулі - вправлялись з польовою кашею. Під акомпанемент віршованих рядків.

Перо - вбік, у руки - справжню зброю. Мішень - за сто метрів, інструктаж просто на місці. Стріляють поети й журналісти з автомата Калашникова, ручного кулемета і снайперської гвинтівки. Своїми результатами задоволені не всі.

Олександр Демченко, поет (Донецьк)
Влучив два рази у мішень, але норматива не зробив

Письменник Сергій Жадан - терпляче чекає своєї черги. По горобцях ніколи не стріляв, а от з гвинтівкою майже на «ти». Проте, влучне слово і влучний постріл - для нього речі не сумісні.

Сергій Жадан, письменник (Харків)
Ну як можна влучити словом. Це просто стрілянина. Я не шукав би тут таких метафор.

Бойові патрони розривають оковиту - акул пера втішає - пляшки порожні. Не пасе задніх і прекрасна половина, навіть двічі стають у чергу - і 15- ти спроб їм замало. Бригада «Барс» - пильнує кожен рух. Упевнені - час витрачають не марно.

Олег Гарчу, командир бригади спецпризначення внутрішніх військ «Барс» МВС України
Кожен молодий чоловік повинен задержати, захищати свою державу. А державу захищають зі зброєю в руках. Мають володіти цією зброєю, і дівчата теж.

Патрони закінчуються, але керівник фестивалю «Київська барикада» встигає подолати вогняний рубіж. Хто влучив, хто схибив, а запах пороху на мистецькому форумі - запам’ятають усі.

Олесь Доній, керівник літературно-мистецького фестивалю «Київська барикада»
Ми збираємо літераторів від Ужгорода до Донецька, всіх, хто творить сучасну українську літературу і намагаємось до якісного змісту їхньої творчості додати неординарні форми, тобто поєднати їхню поезію з яскравими акціями.

Друга частина навчань - у наметах. Чітко за розкладом - польова кухня. Меню розширене, віршоване слово - обов’язкове. Ансамбль внутрішніх військ - задає музичний тон, Козацькі пісні підштовхують гостей до одкровення.

На фестиваль «Київська бригада» ще чекають нічні читання. Але це вже буде поезія в чистому вигляді.

http://kievtv.com.ua/news/economics/2008/09/20/204708.html

КОМЕНТАРІ

Ім’я

Коментар

Введіть код,
зображений на малюнку

НАШІ ДРУЗІ





Буквоїд

Всі права застережені.

© 2008 Мистецьке об'єднання «ОsтаNNя Барикада»