НОВИНИ

Концерт-презентація нового альбому культового львівського музиканта Василя ВАСИЛЬЦІВА “Дуже близько”

27.03.2009 11:17



Арт-клуб "44" запрошує

на концерт-презентацію нового альбому культового львівського музиканта

Василя ВАСИЛЬЦІВА

“Дуже близько”

 

 

2 квітня

Арт-клуб «44» (Київ, вул. Хрещатик, 44)

Початок концерту – о 22.00

 

Перед концертом, о 21.00, відбудеться прес-конференція, під час якої буде презентовано також збірку пісенних текстів Васля Васильціва “Я розвертаю тебе” (Л.: Тріада плюс, 2009) та відеокліп на пісню “Дуже близько”. Ведучий прес-конференції – Михайло Бриних.

 

 

Прес-реліз

 

Кожен з нас перебуває дуже близько до своєї мети, хоч шлях до неї часто лежить через сумніви і вагання, – така авторська концепція диску Василя Васильціва «Дуже близько». Цей реліз є другим офіційним CD-альбомом музиканта, творчість якого викликає чимало суперечливих оцінок і відгуків, але має дивну властивість будити в кожному ті приспані емоції та реакції які, дуже спрощено, можна назвати дитячими або наївними, але в кожному разі – справжніми. 

Саунд-продюсером проекту виступив Микола Сало (MS`Rec Studio). Видавець альбому – ZMS-Records.

До книжки «Я розвертаю тебе», яка щойно з’явилася у видавництві «Тріада Плюс», увійшли тексти 69 пісень. У передмові автор оповідає деякі історії, що спричинилися до появи тих чи інших ідей, втілених у пісенній формі. Слова пісень у збірці подаються з акордами у стандартній та розробленій автором системі позначення.

Сценарій кліпу «Дуже близько» був написаний Василем Васильцівим, а режисером виступив молодий київський кліпмейкер Вадим Левчук. Щодня розгортаються несподівані і непередбачувані події: ніколи не знаєш, де і в яку мить з тобою станеться щось неймовірне, – наприклад, зустріч з тією дівчиною, яка здатна змінити твоє життя. В якихось ситуаціях справжній ураган емоцій можуть викликати ті речі, що їх просто не помічаєш за інших обставин. Один лише погляд, жест чи образ може змінити все. Локаціями зйомки були вибрані несподівані закутки Львова, а також один із оригінальних арт-клубів.

Ці релізи – своєрідна тріада від Василя Васильціва, що показує творчий поступ автора в утвердженні свого неповторного стилю.

Найголовніша ж подія цього вечора – концерт, на якому Василь Васильців виконає свої пісні сольно та з групою «acloneofmyown» (м. Рівне).

Вершник естрадного апокаліпсису

Львівський виконавець власних пісень Василь Васильців проковтнув вітчизняну поп-культуру і став її майбутнім

Віртуальний простір протягом тривалого часу не становив для естради жодної апокаліптичної небезпеки з однієї лише причини – недостатніх масштабів. Доки в інтернеті не було зареєстровано факту витворення повноцінної зірки, доля якої не перетиналася б із естрадною сферою впливу. Але це сталося. Герой нової доби – львівський поет, композитор і співак Василь Васильців, до якого епітет “культовий” приріс набагато міцніше, ніж до будь-якого успішного поп-проекту.

Естрада всіляко впирається визнанню апологетики його успіху, послуговуючись не менш раціональними аргументами. Найперший із них полягає в тому, що Василь Васильців – це нонсенс, а не феномен.

З погляду сучасної естради, Василь Васильців – це неможливе явище. Те, що фахові зіркороби змушені всіляко маскувати, приховувати і запудрювати, він використовує як елементи власного стилю. Йдеться і про недосконалий вокал, і про сценічні рухи, здатні нажахати будь-якого асистента хореографа, і про аранжування, і про власноруч виготовлені кліпи. Парадокс полягає в тому, що поєднання неповторної невправності та абсолютної щирості викликає не співчуття чи відторгнення, а якусь нічим не вмотивовану дитячу радість. Така форма трансляції власних емоцій та думок не може бути відтворена чи використана кимсь іншим.

Пісні Васильціва – жива антитеза до будь-якого поняття “шлягера” чи “хіта”, й водночас вони здобувають свою публіку. Важливо, що це протиставлення – не якась продумана “стратегія” чи інший шоу-бізнесовий фокус, а наслідок природної здатності Василя не зважати на негативне сприйняття, а творити свою власну “ланцюгову реакцію”, в основі якої – нібито загальновідома теза: “Бути тим, ким є, – виклик усім!”. Очевидні спостереження і резюме в його текстах справляють напрочуд контрастне враження: так могла би сприймати дійсність дитина, яка внаслідок метафізичної мутації здобула необхідний “дорослий” досвід розчарувань, поразок, невідповідності між ідеалами та життєвими вимогами.

Васильців може нагадувати про чимало банальних речей, які ми знищуємо в собі самим лише усвідомленням, що це – банальність.

Його мистецтву не потрібні посередники чи драгомани, – і це найважливіша і найуразливіша риса Василя. Хтось побачить у ній великий естетичний скарб, можливість тотального перегляду ставлення до сучасного мистецтва та його функцій, хтось скористається нею задля розгромної критики, яка виявиться звичайним бумерангом.

Васильців-зірка – настільки ж своєчасне, як і неочікуване явище; це унікальний досвід вершника естрадного апокаліпсису.

(уривок з есе Михайла Бриниха, журнал “Сучасність”, №9, 2008 р.)


Творче резюме Василя Васильціва

 

Поет, композитор, музикант Василь Васильків народився 26 червня 1987 року у м. Львові.

Заняття музикою розпочав з 6-ти років у капеллі духовного співу “Sol anime”.

В 2003 році закінчив з відзнакою музичну школу №2 м. Львова, клас класичної гітари.

У 2007 році отримав диплом з відзнакою Львівського державного музичного училища ім. С. Людкевича (відділ «Музичне мистецтво естради») як артист та керівник оркестру.

Як музикант брав участь у конкурсах гітаристів, виступав з колективами музичної школи в Україні, Польщі, Угорщині, Бельгії.

Свою першу пісню “Миті життя” написав 14 серпня 2001 року і на цей час є автором понад 180 пісень (13 альбомів) і композицій, написаних в найрізноманітніших музичних жанрах.

Презентував публіці свою творчість більш ніж 70-ма концертами (в різноманітних навчальних закладах, клубах, установах, на відкритих сценах, всеукраїнських фестивалях «Червона рута», «Пісня серця», арт-клубах Львова і Києва, Тернополя, Луцька, в оперних театрах Львова і Донецька).

Видав збірки пісень «Про головне», «Де шукати щастя» та «Вогонь Землі». У березні 2009 року вийшла збірка пісень «Я розвертаю тебе».

В 2006 році на лейблі “Esthetic Music” вийшов перший ліцензійний диск «Голденхітс». У цьому ж році, за сприяння журналу «Афіша», сингл «Фанати» був включений у СD-збірник «Інді-групи».

У березні цього ж року виходить диск-збірка рок-груп «Євшанзілля», до якої увійшла пісня «Я пливу». У 2009 році вийшов 2-й студійний альбом «Дуже близько» та відео-кліп «Зірка». 26 березня 2009 року завершено пост-продакшн другого відео-кліпу «Дуже близько».

Творчість та концертна діяльність автора висвітлювалась в різноманітних засобах масової інформації та через інтернет-портали.

Нині Василь Васильців навчається у Львівській комерційній академії на факультеті Міжнародних економічних відносин, спеціальність «Маркетинг».

 

Розвиває власний музичний стиль, адже справжній артист має прагнути виходити за усталені рамки.

 

 

 

До уваги представників ЗМІ

 

Акредитуватися на концерт-презентацію альбому Василя Васильціва “Дуже близько”, кліпу та збірки пісень, що відбудеться 2 квітня у київському арт-клубі “44”, ви зможете, зателефонувавши 8 067 235 06 32, або надіславши відповідну заявку на мейл estheticmusic@gmail.com


КОМЕНТАРІ

Дмитро27.07.2009 00:14
Був у Василя на концерті в Рівному. Дуже вразив мене Василь. Давно так не веселився і не реготав. Дружина запитала, який він. Сказав: знаєш Хливнюка з Бумбоксу? То Васильців - його струйовий антипод. В.Васильців - явище!

Ім’я

Коментар

Введіть код,
зображений на малюнку

ОСТАННІ НОВИНИ

Мистецтво | Національний круглий стіл

Віра, релігія | Національний круглий стіл

Екологія | Національний круглий стіл

ДеЦе? | Медицина здорової громади | Парафіївка

ДеЦе? | Затоплене село | Бакота

Щастя як мета | Національний круглий стіл

ДеЦе? | Смітити заборонено | Канів

ДеЦе? | Село і гроші | Сергіївка

Мова | Національний круглий стіл

ДеЦе? | Місто-Парк | Хотин

ДеЦе? | Шериф з Волині | Мирогоща

ДеЦе? | Яблуневий шлях | Северинівка

Історія | Національний круглий стіл

ДеЦе? | Катамаран замість маршрутки | Радісний сад

ДеЦе? | Рожеве море | Сиваш

ДеЦе? | Самі собі пожежники | Космач

Культура діалогу | Національний круглий стіл

Трансформація української національної ідеї

Трансформація національної ідеї

Президентський клуб: Підсумки

Всі права застережені.

© 2008 Мистецьке об'єднання «ОsтаNNя Барикада»