СТАТТІ ТА РЕПОРТАЖІ

До Львівської філармонії завітають німецькі майстри слова

07.04.2008 17:19

Христя Бондар

Незабаром, наступного місяця, впродовж двох вечорів Львівська філармонія перетвориться на місце незвичайних літературних зустрічей. 15 травня у поетичну подорож своїми мовними ландшафтами запрошують знані українські й німецькомовні поети. 17 травня тут прийматимуть гостей двоє видатних віртуозів прози – Юрій Андрухович і Крістоф Рансмайр.

Ці літературні акції на найвищому рівні влаштовує Німецька академія мови і літератури, котра від 1949 року регулярно збирає видатних німецькомовних письменників і вчених з Німеччини та з-за корону. Академія є активною учасницею громадських дебатів у царині мовної та культурної політики, підтримує і розвиває інтенсивний діалог з іншими країнами, присуджує важливі нагороди, зокрема найзначнішу німецьку літературну премію, премію для перекладачів і премію ім. Фрідріха Ґундольфа за культурне посередництво, яку цієї весни отримає Юрко Прохасько.

Закордонні засідання Німецької академії, як от цьогоріч у Львові, – це важливий інструмент для обміну з іншими країнами, з їхніми культурами. Коли у травні до Львова прибудуть майже 100 письменників і вчених, то це, хоч і не вважатиметься урядовим візитом, проте стане дуже вагомим кроком визначних представників німецькомовної культури назустріч діалогу, чи то пак розширенню діалогу, що зможе поєднати нас на нашому європейському континенті. І хіба є щось логічніше, аніж провести таку українсько-німецьку зустріч у місці, яке називають праобразом європейського міста та інтелектуальним центром України, – у Львові. «Ми з нетерпінням чекаємо на знайомство зі Львовом, на зустріч з українською літературою. Нам цікаво, якими Ви бачите нас і якими ви бачите самі себе. Два заходи у філармонії – це нагода послухати і відкрити одне одного. Добрий початок, і до того ж, безумовно, два чудові вечори», - повідомляє Німецька академія мови і літератури.

КОМЕНТАРІ

Ім’я

Коментар

Введіть код,
зображений на малюнку

ОСТАННІ СТАТТІ

Сергій Тримбач: «Книги не обираю, радше вони обирають мене»

«Поєднаємо патріотизм зі здоровим глуздом»

Під час презентації книги Ульяненка люди познімали з себе одяг

Брати Капранови дали десять порад публіцисту

Серед багатих українців стало модним дарувати "круті" книжки

Обіцянка – не цяцянка!

Приблудна культура

Перший гайдамака в Україні

Я відведу тебе в музей сексу

Лірика одинаків

Ліна Костенко: Усяка наволоч український народ принижує, а він десь загубив у собі відпорність

Тарас Чубай Наш партизан

Сергій Жадан: Мені цікаво дивитися вітчизняну порнуху

Жадан обійшов Толстого

Донию понравился анекдот Бенюка о богатом дядюшке

Про те, як донецькі люблять наш фест...

Така от <...> мода?

Із щоденника Сергія Федаки. Жадан

Роксоляна Свято : Сад без огорож

Зачарована стежина уяви – 2

Всі права застережені.

© 2008 Мистецьке об'єднання «ОsтаNNя Барикада»