СТАТТІ ТА РЕПОРТАЖІ

Ot Vinta - Найкращі «Бітломани»

17.06.2008 12:25

Наталя Тесля, @Music

Рівненський гурт Ot Vinta став переможцем конкурсу «Бітломанія», що проводився напередодні виступу в Україні Пола Макартні (Paul McCartney). Кавер-версія невмирущого хіта «Love Me Do» у виконанні украбіллів визнана найкращою із представлених на конкурс, який тривав протягом трьох тижнів на одному з українських телеканалів.

Виступ Ot Vinta в прямому ефірі відбувся 13 червня, в заключний день «Бітломанії», в якій до того встигли заспівати свої варіанти бітлівських пісень відомі вітчизняні гурти та виконавці, зокрема «Друга Ріка», Дізель з «Грін Грей», «Гуцул Каліпсо», «Алібі», Stereoliza та інші. «Гвинтівська» версія пісні отримала назву «Не піду!» - саме це лишається казати хлопцеві, якого силоміць намагаються оженити на страшній та негарній дівчині.

«Ot Vinta найкраще вдалося передати справжній бітлівський настрій та зберегти гаражний саунд, - зазначили Віталій та Дмитро Капранови, які виконували роль журі конкурсу. - Пісня «Love Me Do» досить складна, тому її дуже рідко наважуються переспівувати навіть бітломани, проте найголовнішим козирем кавер-версії є те, що переклад не був дослівним і виявився дуже оригінальним та неочікуваним».

«Насправді спочатку в нас було три варіанти перекладу, - пояснює фронтмен Ot Vinta Юрій Журавель. - Приспів «love me do» співзвучний з «лохи йдуть» - це була б пісня про міжкласові конфлікти в сільському клубі, або «лом в меду» - про будівельника доріг, який на своєму катку переїхав пасіку і наперекір бджолам встромив свій лом в їхні вулики. Проте все ж таки перемогла третя версія - «Не піду!», бо вона найбільш драматична. Страшно навіть уявити себе на місці хлопця, якого видають за найстрашнішу дівчину в селі!».

КОМЕНТАРІ

Koka29.06.2008 16:39
А ось переклади пісень "Бітлз" від двічі відвідувача та учасника "Гуляйполя" Коки Черкаського, до речі, теж дного із переможців конкурсу перекладів пісень "The Beatles"


http://koka.pp.net.ua/forum/7-160-2168-16-1213964792

Ім’я

Коментар

Введіть код,
зображений на малюнку

ОСТАННІ СТАТТІ

Сергій Тримбач: «Книги не обираю, радше вони обирають мене»

«Поєднаємо патріотизм зі здоровим глуздом»

Під час презентації книги Ульяненка люди познімали з себе одяг

Брати Капранови дали десять порад публіцисту

Серед багатих українців стало модним дарувати "круті" книжки

Обіцянка – не цяцянка!

Приблудна культура

Перший гайдамака в Україні

Я відведу тебе в музей сексу

Лірика одинаків

Ліна Костенко: Усяка наволоч український народ принижує, а він десь загубив у собі відпорність

Тарас Чубай Наш партизан

Сергій Жадан: Мені цікаво дивитися вітчизняну порнуху

Жадан обійшов Толстого

Донию понравился анекдот Бенюка о богатом дядюшке

Про те, як донецькі люблять наш фест...

Така от <...> мода?

Із щоденника Сергія Федаки. Жадан

Роксоляна Свято : Сад без огорож

Зачарована стежина уяви – 2

Всі права застережені.

© 2008 Мистецьке об'єднання «ОsтаNNя Барикада»