СТАТТІ ТА РЕПОРТАЖІ

Мистецька «Барикада на Тузлі»

24.07.2008 11:13

Богдана Костюк

Київ – Увага! Мистецьке об’єднання «Остання барикада» має спеціальну літню пропозицію для українських патріотів, культуристів, анархістів та митців! Їм, а також усім охочим, можна долучитись до побудови мистецької барикади на острові Тузла, у Керчі та Сімферополі. Відповідно назва мистецького фестивалю – «Барикада на Тузлі».

До п’ятої річниці українсько-російського конфлікту довкола Тузли митці з України, Білорусі та Росії у перший день серпня розпочнуть побудову літературно-художньої барикади, щоб презентувати сучасну українську, кримськотатарську, російську і білоруську літературу та модерний перфоманс.

Ініціатор проекту, директор «Останньої барикади» Олесь Доній каже: «Наш погляд зорієнтований на Крим, щоб засвідчити, що Крим – це наша земля. У Криму можуть бути не лише якісь дії, пов’язані або з курортним сезоном, або з зовнішніми негативними факторами. Навпаки, у Криму може буйно розквітати культура, і зараз ми усі зацікавлені у тому, щоб Крим став перлиною України».

Лірник Сашко переконаний, що фестиваль «Барикада на Тузлі» – це можливість долучити Крим до культурного простору України. «Там повинна бути наша експансія – культурна експансія!» – каже він.

Як розповів кримськотатарський митець Ісмет Шейх-Заде, літературна частина фестивалю розпочнеться у керченській в’язниці – це закритий простір, каже він: «А далі письменники та митці уже разом виступатимуть на вулицях Керчі, після чого потраплять в абсолютно відкритий простір – на острів Тузла».

Усіх охочих узяти участь у побудові новітньої мистецької барикади у Криму чекають у Керчі 1 серпня і дають змогу прожити три дні життя незабутньо, у багатобарвному мистецькому просторі під плюскіт хвиль і фантастичні заходи сонця над Чорним морем.

(Київ – Прага)

КОМЕНТАРІ

Ім’я

Коментар

Введіть код,
зображений на малюнку

ОСТАННІ СТАТТІ

Сергій Тримбач: «Книги не обираю, радше вони обирають мене»

«Поєднаємо патріотизм зі здоровим глуздом»

Під час презентації книги Ульяненка люди познімали з себе одяг

Брати Капранови дали десять порад публіцисту

Серед багатих українців стало модним дарувати "круті" книжки

Обіцянка – не цяцянка!

Приблудна культура

Перший гайдамака в Україні

Я відведу тебе в музей сексу

Лірика одинаків

Ліна Костенко: Усяка наволоч український народ принижує, а він десь загубив у собі відпорність

Тарас Чубай Наш партизан

Сергій Жадан: Мені цікаво дивитися вітчизняну порнуху

Жадан обійшов Толстого

Донию понравился анекдот Бенюка о богатом дядюшке

Про те, як донецькі люблять наш фест...

Така от <...> мода?

Із щоденника Сергія Федаки. Жадан

Роксоляна Свято : Сад без огорож

Зачарована стежина уяви – 2

Всі права застережені.

© 2008 Мистецьке об'єднання «ОsтаNNя Барикада»