СТАТТІ ТА РЕПОРТАЖІ

„Побачимось, Україно!” – Пол Маккартні

17.06.2008 18:19

www.culbit.com

У суботу 14 червня більше півмільйона глядачів зібралося на центральних площах Києва, Харкова, Дніпропетровська, Севастополя, Львова, Донецька й Одеси, щоб переглянути найбільший концерт в історії України, який дав на київському Майдані Незалежності Пол Маккартні. Ще 10 млн. українців дивилися пряму трансляцію шоу.

Впродовж всього дня сильний дощ і гроза ставили під сумнів сам факт проведення концерту, але щойно Пол Маккартні вийшов на сцену та привітав українських глядачів, небо стало світлішати.

Глядачі заповнили всі прилеглі до Майдану вулиці, а сам концерт транслювався на екранах, спеціально встановлених з приводу цієї грандіозної події на Хрещатику.

Концерт також передавався живцем на площі найбільших міст (Харків - 80 тис. глядачів, Дніпропетровськ - 35 тис., Севастополь - 20 тис., Львів - 25 тис., Донецьк - 15 тис. і Одеса - 20 тис.). Там переглянути концерт зібралися більше 195 000 чоловік. Шоу також транслювало в прямому ефірі українське телебачення.

Пол та його гурт зіграли 33 композиції, включаючи ті, які стали найбільш популярними хітами і фонограмами життя багатьох людей. Сер Маккартні заспівав такі хіти як Wings, Jet, My Love та Band On The Run, а також такі сольні роботи як Flaming Pie і відомий хіт Dance Tonight.



Серед лідерів шоу була також спеціальна версія хіта Wings Mrs. Vanderbilt, з проханням про виконання якої до Пола звернулися українські фани, і, звичайно ж, версія знаменитого Back In The USSR.

Протягом концерту аудиторія підспівувала кожному слову, а під час виконання знаменитої Неу Jude до Пола приєдналася багатотисячна маса слухачів, створивши неймовірний хор.

Завершуючи шоу, Пол вийшов на сцену з українським прапором і заспівав Yesterday та інтерпретацію Sgt. Pepper’s, після чого звернувся до глядачів. „Побачимось, Київ! Побачимось, Україно!” - вигукнув українською легендарний музикант.

Після виступу Пол провів зустріч зі своїми фанами. Дитячий хор представив Маккартні свої інтерпретації бітловських хітів, а члени Українського фан-клубу подарували йому традиційний музичний інструмент - кобзу.



Сам Пол Маккартні так прокоментував свій виступ на Майдані Незалежності: „Коли зверху гримить грім, виблискують блискавки і поливає дощ - з цим людина нічого не може поробити. Погода була в руках вищих сил, але я відчував, що вона зміниться на краще. І щойно ми вийшли на сцену, дощ став слабшати, парасольки закриватися, і разом зі всіма глядачами ми зробили велике шоу. Хоча гроза зробила його ще драматичнішим”

Музикант пригадав, що у пострадянських країнах "для багатьох людей музика The Beatles означала свободу тоді, коли їм не дозволялося її слухати".

"Тому вона має тут набагато більше значення. Після оголошення гласності музика тих років стала тут символом особистої свободи", - додав сер Пол.



Бізнесмен і меценат Віктор Пінчук, який запросив Маккартні до Києва, відзначив, що "збулася мрія мільйонів" і цього дня "найголовнішим було те, що народ України зміг почути ці великі пісні на своїй землі". "Сьогодні вся країна говорила однією мовою - мовою миру, любові та свободи. Сьогодні ми всі були разом", - сказав Пінчук.

Наступного дня, в неділю, Маккартні відкрив авторську виставку живопису в Києві. Музикант захотів на власні очі поглянути, як організатори розвісили картини. Учасник "ліверпульської четвірки" і його музиканти відвідали Центр сучасного мистецтва, біля входу до якого протягом цілого дня на свого кумира чекало безліч шанувальників, що співали пісні "Бітлз" і прагнули сфотографувати музикантів.

Вільний доступ до художніх полотен Маккартні відкриється напередодні дня народження легендарного музиканта - 17 червня.

Після двох з половиною діб перебування у Києві Пол Маккартні залишив нам виставку своїх картин, чимало автографів, купу яскравих вражень, захват від неймовірного концерту та слова: „Побачимось, Україно!”.


Чекаємо на наступне побачення?

КОМЕНТАРІ

Ім’я

Коментар

Введіть код,
зображений на малюнку

ОСТАННІ СТАТТІ

Сергій Тримбач: «Книги не обираю, радше вони обирають мене»

«Поєднаємо патріотизм зі здоровим глуздом»

Під час презентації книги Ульяненка люди познімали з себе одяг

Брати Капранови дали десять порад публіцисту

Серед багатих українців стало модним дарувати "круті" книжки

Обіцянка – не цяцянка!

Приблудна культура

Перший гайдамака в Україні

Я відведу тебе в музей сексу

Лірика одинаків

Ліна Костенко: Усяка наволоч український народ принижує, а він десь загубив у собі відпорність

Тарас Чубай Наш партизан

Сергій Жадан: Мені цікаво дивитися вітчизняну порнуху

Жадан обійшов Толстого

Донию понравился анекдот Бенюка о богатом дядюшке

Про те, як донецькі люблять наш фест...

Така от <...> мода?

Із щоденника Сергія Федаки. Жадан

Роксоляна Свято : Сад без огорож

Зачарована стежина уяви – 2

Всі права застережені.

© 2008 Мистецьке об'єднання «ОsтаNNя Барикада»