СТАТТІ ТА РЕПОРТАЖІ

Сергій Жадан: "Вмію водити трактор!"

28.10.2008 11:41



Ми вперто продовжуємо діставати людей найдурнішим проханням: "Розкажіть смішну історію", а вони викручуються, як тільки можуть. А також ставимо випадкові питання, які тільки на перший погляд здаються абсолютно непродуманими.

- Коли тебе просять розказати смішне, ти починаєш гарячково переривати в голові усілякі випадки, і рідко коли знаходиться щось цікаве. Чесно кажучи, багато смішного відбувається завдяки іншим.

Якось Юрко Покальчук отримав два ящика горілки за те, що повісить банер цієї горілки на одному фестивалі. Він привіз цей банер, розтягнув і попросив, щоб його сфоткали на мильницю. Потім склав і більше про нього не згадував. Горілку ми, звичайно, випили. Потім я поклав Пако в машину, поруч з банером, і він поїхав додому. Думаю, горілчана фірма в накладі не залишилась - фотку отримала.

Питання з мішка

- Що останнє ти готував?

- Я, насправді, дуже лінивий, і люблю, щоб мені готували. Але не вибагливий. Тобто не можу сказати, що люблю японську кухню, середземноморську або якусь інше. Я люблю хороші компанії, тож для мене не важливо що на столі, важливіше хто за столом.

От що насправді люблю, так це свіжий хліб. Білий. Чорний не люблю. Для мене це справжній делікатес.

- Ти читав книги Тетяни Толстої?

- Не читав, до рук якось не потрапляли. Вона вела якусь програму "Школа Злословія", так? І ось мені вона в ній страшно не подобалась. Вона там якась така смурна і...

- "Напищена"?

- ... о, так - "напищена". І мені це не подобалось. Натомість, що подобається - в Польщі її книги продаються під прізвищем "Толстой", тобто воно не змінюється на "Толста".

- Це, мабуть, впливає на прибутки...

- Так, очевидно, через це її наклади збільшуються.

- Погодився б взяти участь в акції підтримки прав геїв та лесбійок?

- Мене якось всі ці речі - боротьба за права геїв - напружують. Я не є гомофобом, але коли людина починає робити кар’єру на своїй сексуальній орієнтації, мені це не дуже подобається. Тому я від такого тримаюсь осторонь.

 

Хоча колись брав участь у Варшаві в мітингу на підтримку лесбійок - знайомі запросили.

І ось побачив кілька тисяч лесбійок в одному місці і зрозумів, що ніколи в житті більше на таке не піду. Тому що насправді це певне спекулювання на таких речах, на яких я б спекулювати не став.

Можливо, дехто з них дійсно йде туди з благородною метою.

Я спеціально не цікавився, цілком можливо, що в країні справді високий рівень гомофобії, але всі ці мітинги на підтримку чи то маріхуани, чи то фашизму, чи то геїв - нездоровий піар. Растамани на мітинги не ходять.

- Ти водиш машину?

- Ні, я не вмію. Я колись у дитинстві отримав посвідчення водія трактора. Насправді, я цей трактор два рази ледь не перекинув.

Це була радянська школа, а учні старших класів були зобов’язані отримати якусь професію - або водія автомобіля або водія трактора. І я чомусь, незрозуміло чому, пішов на трактор.

І я пам’ятаю цей жах, коли ми з водієм їздили по вуличках Старобільска - містечка, де я вчився, а водій боявся, коли я тільки підходив до трактора, бо чому б не вчив мене, я ніяк не міг навчитися.

 
Одного разу я трохи не в’їхав у каналізаційний люк.

Коротше, два роки я мужньо від’їздив на цій диявольській машині, отримав посвідчення, але власного трактора в мене не було, і деякий час воно валялося вдома, а потім я його загубив.


КОМЕНТАРІ

Ім’я

Коментар

Введіть код,
зображений на малюнку

ОСТАННІ СТАТТІ

Сергій Тримбач: «Книги не обираю, радше вони обирають мене»

«Поєднаємо патріотизм зі здоровим глуздом»

Під час презентації книги Ульяненка люди познімали з себе одяг

Брати Капранови дали десять порад публіцисту

Серед багатих українців стало модним дарувати "круті" книжки

Обіцянка – не цяцянка!

Приблудна культура

Перший гайдамака в Україні

Я відведу тебе в музей сексу

Лірика одинаків

Ліна Костенко: Усяка наволоч український народ принижує, а він десь загубив у собі відпорність

Тарас Чубай Наш партизан

Сергій Жадан: Мені цікаво дивитися вітчизняну порнуху

Жадан обійшов Толстого

Донию понравился анекдот Бенюка о богатом дядюшке

Про те, як донецькі люблять наш фест...

Така от <...> мода?

Із щоденника Сергія Федаки. Жадан

Роксоляна Свято : Сад без огорож

Зачарована стежина уяви – 2

Всі права застережені.

© 2008 Мистецьке об'єднання «ОsтаNNя Барикада»